DVSC kézilabda
A rovatban változtatás nélkül közlünk külső forrásokból, ellenfelektől származó írásokat, így ezekben az ő nézőpontjuk tükröződik.

2009. november 12., 11:02

Csabai B-közép: betelt a pohár

A hétvégén fokozott rendőri jelenlét mellett zajlott a Mondi-Békéscsabai Előre ENKSE két, a spanyol BM Parc Sagunttal vívott EHF-kupa kézilabda-találkozója. A szurkolók szerint ezt semmi sem indokolta.

– Betelt a pohár! – mondták egyöntetűen az általunk megkérdezett drukkerek, akik kérték, hogy nevüket ne írjuk le.

– Hét éve nem volt botrány a csarnokban, ennek ellenére minden mérkőzésen kameráznak és a bejáratnál táskakutatást tartanak. Nem vagyunk szentek, de elegünk van abból, hogy utolsó bűnözőként kezelnek minket.

Tóth Zoltán rendőr őrnagy, közrendvédelmi osztályvezető elmondta, hogy a mérkőzések biztosítása szabályozott, a kérdésekben a sportról és a rendőrségről szóló törvény, illetve a szolgálati szabályzat ad útmutatást. Azt, hogy a mérkőzést normál vagy kiemelt kockázatúnak ítélik, korábbi évek tapasztalata alapján és a klub vezetőivel egyeztetve döntik el. A nemzetközi találkozók ugyanakkor mindig kiemeltek, amelyeken kötelező a rendőri jelenlét.

– Annyi a kötelességünk, hogy a mérkőzések előtt tíz nappal a hatóság felé jelezzük a találkozó pontos időpontját és a várható nézőszámot – jelentette ki Fülöp Csaba, a kézilabdaklub gazdasági vezetője. – Azt már a rendőrök döntik el, hogy milyen létszámmal jelennek meg, és abba sem szólhatunk bele, hogy hol tartózkodjanak a meccs alatt. És kamerázhatnak is.

– Ha bármi történik, azonnal beavatkozhatunk, intézkedhetünk – tette hozzá Tóth Zoltán. – Megelőzés miatt vagyunk kint, és vesszük fel kamerával a nézőket. Így nyomon követhetjük az esetleges rendbontásokat, az elkövetőket pedig a felvételek alapján azonosíthatjuk. Ha nem történik semmi, akkor a szalagokat töröljük, ahogyan arról a 2004. évi I. törvény 74. paragrafusa rendelkezik.

L. B.

Forrás: http://www.beol.hu/bekes/sport/kezilabda-b-kozep-betelt-a-pohar-269214

Szólj hozzá elsőként!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz!
(Vagy regisztrálj!)További hírek

2014. november 30., 10:48

Az olasz válogatott a Hódosban

December 5-én 17:30-kor az olasz válogatottal játszik edzőmérkőzést a DVSC. Tovább...

2014. november 21., 20:58

Nagy csatában sikerült győzni

A DVSC hatalmas küzdelemben, háromgólos félidei hátrányból fordítva szerezte meg a két pontot, és ezzel megerősítette helyét a középházban. Tovább...

2014. november 20., 16:01

Újabb fontos mérkőzés

Pénteken ismét egy közvetlen rivális látogat a Hódosba. A Mosonmagyaróvár legyőzése kulcsfontosságú, ha a Loki az alapszakaszt a legjobb nyolc között szeretné zárni. Tovább...

2014. november 13., 10:39

Szima Gábor a DVSC támogatói között

Péntek délután sajtótájékoztató keretében mutatkozik be a klub legújabb szponzora, az ifj. Szima Gábor érdekeltségébe tartozó debreceni Grand Casino. Tovább...

2014. november 12., 20:37

Közel volt a bravúr

Nagy küzdelmet, sok hibát és helyenként őrült rohanást hozott a Balaton-parti kiruccanás. Az utolsó percig nyílt mérkőzésen a DVSC végül alulmaradt a Siófokkal szemben (30:28). Tovább...