DVSC kézilabda

2014. november 11., 19:08

Kittiék meglepnék a Siófokot

A bajnokság kilencedik fordulójában a Siófok KC otthonába látogat a DVSC. Az erőviszonyok és a tabella jelenlegi állása alapján is a házigazdák a mérkőzés esélyesei, a Loki célja reálisan a minél szorosabb eredmény elérése lehet.

A Siófok honlapjának beharangozója szerint a statisztika is a "cápalányok" mellett szól. Bár egy éve sikerült legyőznünk őket Debrecenben (DVSC-Siófok 31:28), siófoki otthonukban utoljára 2011-ben tudott diadalmaskodni a Loki (Siófok-DVSC 26:33). De az már annyira régen volt, hogy például Bogdanovics/Orbán Annamária is nálunk játszott...

A nyári erősítés óta a siófoki gárda csak a Győrtől kapott ki, így jelenleg 12 ponttal a tabella előkelő harmadik helyét foglalják el Golovin mester tanítványai.

Kudor Kitti, a Loki csapatkapitánya így értékelte a Siófok együttesét a Napló kérésére:

– Nagyon jól erősítettek a siófokiak, a brazil világbajnok Piedade és a német Nina Wörz erőssége lett a csapatuknak. A két légiós mellett meghatározó játékosuk a góllövőlistát vezető Orbán Annamária és a volt válogatott kapus Pastrovics Melinda, azaz nincsenek híján a kiemelkedő tudású kéziseknek. Nem cifrázzák túl a dolgokat, de amit csinálnak, azt nagyon jól, pontosan végzik. Magas a belső faluk, és elég agresszívak védekezésben, ám megvan a taktika ellenük, kérdés, mit tudunk megvalósítani belőle a pályán. Kívülről úgy tűnik, mintha kisebb hullámvölgybe kerültek volna az utóbbi időkben, ha nekünk minden összejön, akkor meglephetjük őket. A meccs végén akkor lennék elégedett, ha mindent "kijátszanánk" magunkból, amit tudunk.

Varga József még óvatosabban fogalmazott a klub hivatalos honlapján: "Hátul masszív, támadásban veszélyes csapat a Siófok, amely ellen szeretnénk minél szorosabb meccset játszani".

A szerdai mérkőzésen a Loki vezetőedzője nem számíthat Vörös Bettina játékára, aki a fölényesen megnyert múlt heti Pénzügyőr-DVSC (15:45) kupameccsen szenvedett könyökrepedést, és akire most hat hét kényszerpihenő vár.

A mérkőzés játékvezetői a Janáky Csaba, Temesi Péter bírópáros, akik a múlt havi Orosháza elleni kupamérkőzés után második Loki-meccsüket vezetik.

Ne felejtsétek el a góltotót!

A mérkőzést a Duna World élőben közvetíti, szöveges tudósítás pedig az onlajnok.com és a haon.hu oldalain lesz elérhető.

A televíziós közvetítés miatt utánpótláscsapataink mérkőzéseinek időpontjai is változtak: a juniorok 14:30-kor, az ifik pedig 17 órakor lépnek pályára.

1 hozzászólás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz!
(Vagy regisztrálj!)Mosonszolnok is meglepte Annáékat.

redline 2014. november 11., 21:18

További hírek

szeptember 1., 13:00

Szacsa újratöltve: nem csak a szíve húzta vissza a Loki átlövőjét

Karnik Szabina sokaknak okozott nagy örömet azzal, hogy visszatért Debrecenbe - és persze saját magának is! Tovább...

július 13., 16:35

Köstner Vilmos mesteredző, erről már diploma is árulkodik

A DVSC Schaeffler szakmai munkáját irányító tréner a legmagasabb szintű szakmai elismerést vehette át a Testnevelési Egyetem diplomaosztó ünnepségén. Tovább...

július 4., 14:38

Az ikon visszatért: újra a Lokinál dolgozik a klub történetének legeredményesebb kézilabdása

A Lokival bajnok és kétszeres EHF-kupagyőztes Csapó Erika öt évig tartó kisvárdai és szegedi kitérő után ismét a Loki fiataljaival foglalkozik. Tovább...

június 16., 14:30

A nevében is Arany: Eb-győzelemre készül a Loki tehetséges szélsője

Arany Rebeka első debreceni szezonján van túl sikeresen. Az őszi folytatás előtt még várja a hazai rendezésű junior Eb. Játszani, győzni szeretne... Tovább...

május 28., 10:53

Anna sikere: a Loki átlövőjét beválasztották az elmúlt szezon álomcsapatába

A M4 Sport csatorna hagyományaihoz híven megválasztotta a szezon legjobb kezdőhetesét. Kovács Anna is benne van. Tovább...