DVSC kézilabda

2014. november 12., 20:37

Közel volt a bravúr

Nagy küzdelmet, sok hibát és helyenként őrült rohanást hozott a Balaton-parti kiruccanás. Az utolsó percig nyílt mérkőzésen a DVSC végül alulmaradt a Siófokkal szemben (30:28).

A bajnokság 9. fordulójában a tabella harmadik helyén álló Siófok fogadta a nyolcadik helyezett Debrecent. A nyáron megerősödött Siófok a szezon meglepetéscsapataként a mérkőzés esélyesének számított, ennek megfelelően gyorsan el is húzott három góllal (6:3). Varga József a 13. percben kért először időt, és a Loki egy gólra dolgozta le hátrányát (9:8), ezután azonban nem sikerült tartani a házigazdákat, akik kíméletlenül kihasználták a Debrecen hibáit, és gyors lerohanásokból szereztek könnyű gólokat. A kiütést a bravúrt bravúrra halmozó Horváth-Pásztor Betti védései akadályozták meg, de a félidei pihenőre így is jelentős hátrányban vonult a Loki (17:12).

A második játékrész elején megtáltosodtak a lányok, és újra nyílttá vált a meccs. A csapatot három kapufa sem tudta megállítani a felzárkózásban, kétgólos különbségnél Vlagyimir Golovin, a Siófok trénere kért időt (19:17).

Az elszánt küzdelemben mindkét csapat játéka hemzsegett a hibáktól, ebben az időszakban a kapusok brillíroztak, akik révén 16 perc elteltével még mindig csak 22:20 volt az állás.

A hazaiak akkor jutottak egy kis levegőhöz, amikor Pastrovics Melinda sorra szedte le szélsőink lövéseit. Sopronyi Anett góljai tartották életben a debreceni reményeket, majd Varga József tíz perccel a mérkőzés vége előtt másodszor is időt kért (26:22).

Sopi nyolcadik gólja (26:25) garantálta az izgalmas végjátékot. Az utolsó percekben a Lokinak többször is lehetősége nyílt az egyenlítésre, de az őrült rohanásban újra a kapufáé volt a főszerep, ezúttal minkét oldalon.

Az utolsó másodpercekig küzdő DVSC-nek nem sikerült az egyenlítés, de emelt fővel hagyhatta el a pályát. A végeredmény: 30:28.

"A mi kis sztárok nélküli, olcsó csapatunk megmutatta, hogy így is lehet küzdeni és jó meccset játszani" – nyilatkozta Varga József a mérkőzés után, és felhívta a figyelmet a tíz kimaradt ziccerre.

Siófok - DVSC 30:28 (17:12)

Szólj hozzá elsőként!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz!
(Vagy regisztrálj!)További hírek

szeptember 1., 13:00

Szacsa újratöltve: nem csak a szíve húzta vissza a Loki átlövőjét

Karnik Szabina sokaknak okozott nagy örömet azzal, hogy visszatért Debrecenbe - és persze saját magának is! Tovább...

július 13., 16:35

Köstner Vilmos mesteredző, erről már diploma is árulkodik

A DVSC Schaeffler szakmai munkáját irányító tréner a legmagasabb szintű szakmai elismerést vehette át a Testnevelési Egyetem diplomaosztó ünnepségén. Tovább...

július 4., 14:38

Az ikon visszatért: újra a Lokinál dolgozik a klub történetének legeredményesebb kézilabdása

A Lokival bajnok és kétszeres EHF-kupagyőztes Csapó Erika öt évig tartó kisvárdai és szegedi kitérő után ismét a Loki fiataljaival foglalkozik. Tovább...

június 16., 14:30

A nevében is Arany: Eb-győzelemre készül a Loki tehetséges szélsője

Arany Rebeka első debreceni szezonján van túl sikeresen. Az őszi folytatás előtt még várja a hazai rendezésű junior Eb. Játszani, győzni szeretne... Tovább...

május 28., 10:53

Anna sikere: a Loki átlövőjét beválasztották az elmúlt szezon álomcsapatába

A M4 Sport csatorna hagyományaihoz híven megválasztotta a szezon legjobb kezdőhetesét. Kovács Anna is benne van. Tovább...