DVSC kézilabda
A rovatban változtatás nélkül közlünk külső forrásokból, ellenfelektől származó írásokat, így ezekben az ő nézőpontjuk tükröződik.

2009. november 16., 11:38

Mondi: Játszi könnyedséggel nyertek a kézilabdás lányok

Sokan úgy vélték, az őszi bajnoki szezonzárón edzőmeccsre lesz kilátás. Nos az eredmény ezt sugallja, ám a hazaiak egy pillanatra sem nézték el ellenfelüket, s egy pillanatig sem eresztettek ki, úgy játszottak, mintha a Győrt vagy a Ferencvárost fogadták volna.

Mondi-Békéscsabai Előre NKSE-Kiskunhalasi NKSE 42-12 (19-3)

NB I-es női kézilabda-mérkőzés, Békéscsaba, 800 néző.

V.: Bujdosó, Tomecskó.

Békéscsaba: Tóth Zs. - BÓDI 5, Cifra 4, Laluska 2, Szekeres 4, Rácz 1 (1), Kelemen 2. Cs.: FUTAKI (kapus), Nyikolajenko 7 (4), TÓTH K. 4, Takács 2, KOVÁCS A. 6, GÁVAI 5, Kocsis.

Vezetőedző: Mátéfi Eszter.

Kiskunhalas: Guiu - Kokas 1, Sipos 3 (2), Juhász, Kárpáti, DR. KARSAI D. 5, Szarka 2. Cs.: Szűcs I. (kapus), Virág, Karsai R., Papp 1, Horváth M., Tóth J.

Vezetőedző: Éles József.

Kiállítások: 4, ill. 14 perc.

Hétméteresek: 5/5, ill. 4/2.

Az eredmény alakulása: 7. perc: 5-0, 22. p.: 14-1, 36. p.: 24-4, 43. p.: 30-6, 55. p.: 40-11.

Nem is oly régen még a Békéscsaba küzdött a kiesés ellen, a Kiskunhalas pedig a nemzetközi porondra is kiléphetett. De volt olyan időszak is, amikor mindkét együttes az alsóházban sínylődött, s akkoriban akár alföldi rangadónak is kikiálthattuk a találkozót.

Azóta nagyot fordult a világ. A viharsarkiak alaposan feljavultak, Kiskunhalason azonban egyre vékonyabban csordogált a pénz, a jobb játékosok el is távoztak. Így sokan úgy vélték, az őszi bajnoki szezonzárón edzőmeccsre lesz kilátás. Nos az eredmény ezt sugallja, ám a hazaiak egy pillanatra sem nézték el ellenfelüket, s egy pillanatig sem eresztettek ki, úgy játszottak, mintha a Győrt vagy a Ferencvárost fogadták volna.

Az első játékrészben az alapcsapat lépett pályára és pillanatok alatt tekintélyes előnyre tett szert. A vendégek kínlódtak, sehogy sem találták a csabaiak védekezésének ellenszerét. A hazai szélsők elemükben voltak, különösen Bódi Bernadett \"lógott meg\" gyakran, s hiba nélkül lőtte a gólokat. Nyikolajenko főleg büntetőkből jeleskedett, egyet sem hagyott ki.

Jellemző, hogy a vendégek a 8. percben lőtték első góljukat, s az is ritkaság, hogy egy félidőn át a magyar élvonalban mindössze háromszor találjanak be. Az egykori remek játékos, ma a Kiskunhalas edzője, Éles József sokat vakarta fejét a lányai játéka láttán, máskor pedig nagy vehemenciával reklamált, amiért dukált is neki a sárga lap. A fordulás után már mindenki lehetőséget kapott. Üde színfolt volt a szélső játék, Bódiék helyére beálló, még nagyon fiatal Gávai Szonja és Kovács Anna remek teljesítményt nyújtott, ők is hibátlanul lőttek jobbról és balról a vendégek kapujába.

Tóth Kata pedig - ha jó bejátszást kapott - mindig remekül megforgatta ellenfelét és betalált Guiu kapujába. Összeségében egy élvezetes, közönségszórakoztató, gólokban gazdag találkozót játszott a hazai csapat, annak ellenére, hogy jószerivel macska-egér harc folyt a pályán. Nem véletlen, hogy a szurkolók hosszan tartó tapssal köszöntötték a lányokat a meccs lefújása után.

Mátéfi Eszter: - Nagyon jó játékkal és eredménnyel zártuk a bajnoki évet, szép őszt produkáltak a lányok. Köszönjük a közönség kitartó szurkolását.

Éles József: - Ha egy csapatnak a kezdősora csődöt mond, a kispadon pedig tizenötéves lányok ülnek, csak ez lehet az eredmény.

beol.hu

Forrás: http://www.beol.hu/cikk/269707

Szólj hozzá elsőként!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz!
(Vagy regisztrálj!)További hírek

2014. november 30., 10:48

Az olasz válogatott a Hódosban

December 5-én 17:30-kor az olasz válogatottal játszik edzőmérkőzést a DVSC. Tovább...

2014. november 21., 20:58

Nagy csatában sikerült győzni

A DVSC hatalmas küzdelemben, háromgólos félidei hátrányból fordítva szerezte meg a két pontot, és ezzel megerősítette helyét a középházban. Tovább...

2014. november 20., 16:01

Újabb fontos mérkőzés

Pénteken ismét egy közvetlen rivális látogat a Hódosba. A Mosonmagyaróvár legyőzése kulcsfontosságú, ha a Loki az alapszakaszt a legjobb nyolc között szeretné zárni. Tovább...

2014. november 13., 10:39

Szima Gábor a DVSC támogatói között

Péntek délután sajtótájékoztató keretében mutatkozik be a klub legújabb szponzora, az ifj. Szima Gábor érdekeltségébe tartozó debreceni Grand Casino. Tovább...

2014. november 12., 20:37

Közel volt a bravúr

Nagy küzdelmet, sok hibát és helyenként őrült rohanást hozott a Balaton-parti kiruccanás. Az utolsó percig nyílt mérkőzésen a DVSC végül alulmaradt a Siófokkal szemben (30:28). Tovább...