DVSC kézilabda

2010. február 7., 12:46

Portré: Varsányi Nóra

Folytatjuk riportsorozatunkat, amit klubunk ifjúsági játékosaival kezdtünk pár hete. Ezúttal 18 éves jobbszélsőnk, Varsányi Nóri van soron, akivel nádudvari otthonában beszélgetünk.

– Hol és mikor kezdtél kézilabdázni?

– Debrecenben születtem, de nádudvariak vagyunk. Itt jártam általános iskolában, és 9 éves koromban az iskolai csapatban kezdtem kézilabdázni Győrvári Viktor keze alatt. 11 éves koromban lettem igazolt játékos a helyi NB2-es csapat ifjúsági alakulatában, 14 évesen kerültem a felnőttekhez. 16 évesen lettem a Derecske játékosa, ott egy évet húztam le, miként a nyíradonyiaknál is. Ebben a két évben NB1 ifjúsági gólkirálynő lettem, s a második évben már a felnőtteknél is bemutatkoztam az első osztályban, s 15 gólt is szereztem.

– Miként kerültél a DVSC-hez?

– 2009 nyarán hívott a klub, s Köstner Vili bá is arra ösztönzött, hogy itt folytassam pályafutásomat.

– Elképzelésed szerint alakult az elmúlt fél éved?

– Tavaly serdülőben, ifiben és a felnőtteknél is játszottam, de tudtam, hogy most itt a Lokinál csak az ifiben kapok szerepet. Kellett egy kis idő, amíg összeszoktam társaimmal, de most már 100 dobott gól fölött járok a házi góllövőlistán – Dakos Noémival együtt. Hetente kétszer járok a felnőttek edzésére is, a felnőtteknél néhány edzőmeccsen szerepet is kaptam.

– Milyen a hangulat a csapaton belül, találtál-e itt is barátnőket?

– Az ifiben nagyon jó a közösség, de a felnőtt csapat is befogadott. Utóbbiban a fiatalokkal van baráti viszonyom.

– Mik a terveid a kézilabdában?

– Mindegyik korosztályos válogatottban szerepeltem, s azt szeretném, hogy stabil NB1-es játékos legyek 2-3 éven belül, majd felnőtt válogatott is szeretnék lenni. Nagyon sokáig szeretnék kézilabdázni, ebből szeretnék megélni, de mellette tanulni is akarok!

– Utóbbiban mik a céljaid?

– Idén érettségizek Szoboszlón, aztán a Debreceni Közgazdasági Egyetemen szeretném folytatni tanulmányaimat. Nagyon fontos számomra a tanulás is.

– Szerelem?

– 1 éve van barátom, aki szintén sportoló. Ő úszik.

– Hobbi, szórakozás?

– Az időm nagy részét kitölti a kézilabda, de szeretek bulizni a barátaimmal, moziba járni. Vígjátékokat szeretek. Zenében mindenevő vagyok.

– Szoktad olvasni a LOKI-honlapot?

– Minden nap megnézem, a fórumot is elolvasom. Mi fiatalok nagyon örülünk, ha képek is szerepelnek rólunk!

– Hova várod csapatainkat a bajnokság végén?

– Ifiben minimum harmadikok szeretnénk lenni, a felnőtteket a 2. helyre várom. Ez a realitás idén.

– Sok sikert a DVSC-ben, hosszú sérülésmentes pályafutást kívánunk, valamint sok boldogságot a magánéletben!

Szólj hozzá elsőként!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz!
(Vagy regisztrálj!)További hírek

2014. november 30., 10:48

Az olasz válogatott a Hódosban

December 5-én 17:30-kor az olasz válogatottal játszik edzőmérkőzést a DVSC. Tovább...

2014. november 21., 20:58

Nagy csatában sikerült győzni

A DVSC hatalmas küzdelemben, háromgólos félidei hátrányból fordítva szerezte meg a két pontot, és ezzel megerősítette helyét a középházban. Tovább...

2014. november 20., 16:01

Újabb fontos mérkőzés

Pénteken ismét egy közvetlen rivális látogat a Hódosba. A Mosonmagyaróvár legyőzése kulcsfontosságú, ha a Loki az alapszakaszt a legjobb nyolc között szeretné zárni. Tovább...

2014. november 13., 10:39

Szima Gábor a DVSC támogatói között

Péntek délután sajtótájékoztató keretében mutatkozik be a klub legújabb szponzora, az ifj. Szima Gábor érdekeltségébe tartozó debreceni Grand Casino. Tovább...

2014. november 12., 20:37

Közel volt a bravúr

Nagy küzdelmet, sok hibát és helyenként őrült rohanást hozott a Balaton-parti kiruccanás. Az utolsó percig nyílt mérkőzésen a DVSC végül alulmaradt a Siófokkal szemben (30:28). Tovább...