DVSC kézilabda
A rovatban változtatás nélkül közlünk külső forrásokból, ellenfelektől származó írásokat, így ezekben az ő nézőpontjuk tükröződik.

2009. november 20., 13:18

Remek őszt produkáltak a csabai lányok

Az őszi szezonban tíz mérkőzés után 16 ponttal a második helyen áll a női kézilabda NB I-ben a Mondi-Békéscsabai Előre NKSE csapata. Az együttes szerepléséről Mátéfi Eszterrel, a lila-fehérek vezetőedzőjével beszélgettünk.

– Az őszi idény előtt arról beszélt, hogy az előző évi negyedik hely után a csapatot az új bajnokságban az első hat közé várja a vezetőség. Most a második helyen állnak...

– Mindezt annak köszönhetjük, hogy az őszi idényben nagyon együtt voltak a lányok, igazi csapatként működtünk. A kötelező győzelmeket hoztuk és két korábbi nehéz ellenféllel szemben megszereztük a nagyon fontos két pontot, így jött össze a tizenhat pont. A Debrecen ellen hazai pályán hosszú idő után tudtunk győzni, míg a Ferencváros ellen a fővárosban mindig nagyon nehéz megszerezni a két pontot, most ez sikerült. Itt szeretném elmondani, hogy nagy segítséget jelentenek számunkra szurkolóink, akik egyre többen látogatnak ki a hazai mérkőzéseinkre, de egy csoport idegenbe is rendszeresen elkíséri a csapatot. A folytatásban sem lesz könnyű dolgunk, ha elkerülnek bennünket a sérülések, akkor reális esélyünk van az alapszakaszban a négy közé jutásra.

– A nemzetközi porondon is bemutatkozott az együttes. Hogyan értékeli a szereplést?

– Az EHF-kupában a fehérorosz Minszk ellen kettős győzelemmel jutottunk a legjobb harminckettő közé. A következő fordulóban a rutinos valenciai Parc Sagunt ellen itthon játszottuk mindkét mérkőzést és nem sok hiányzott a továbbjutáshoz. A több ország válogatott kézilabdázóit felvonultató vendégek csak nagyobb rutinjuknak köszönhették a tizenhat közé jutást, hiszen a döntő pillanatokban jól koncentráltak. Ilyen hőfokú mérkőzések kellenek ahhoz, hogy a jövőben még inkább helyt tudjunk állni a nemzetközi porondon.

– Miben lépett előre a csapat az ősz folyamán?

– A védekezésben sikerült továbblépnünk a korábbiakhoz képest, ezt igazolja, hogy ismét mi kaptuk a legkevesebb gólt a bajnokság első tíz mérkőzésén. Támadásban a jobb oldalra érkezett két új kézilabdázó, Bódi Bernadett és Olha Nyikolajenko érkezésével megnőttek a variációs lehetőségeink. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen a két új játékos több mint száz gólt szerzett.

– Ön szövetségi kapitányként a női válogatottal decemberben a kínai világbajnokságon vesz részt. Hosszú idő után biztosan lesz csabai játékos a vb-n, hiszen a tizennyolcas keretben három előrés, Bódi Bernadett, Tóth Kata, Szekeres Klára található. Hogyan alakul a lila-fehér csapat további programja?

– A Kiskunhalas elleni mérkőzés után egy hét pihenőt kaptak a játékosok, hiszen feszített volt az eddigi őszi bajnoki és nemzetközi kupaprogram. A folytatásban itthon Bohus Bea vezetésével készül a csapat a januári Dunaújváros elleni bajnoki mérkőzésre. Azt megelőzően még december 29-én Siófokon lépünk pályára a Magyar Kupában a legjobb nyolc közé jutásért.

Békéscsabai góllövőlista

Az őszi idény tíz bajnoki mérkőzése során a lila-fehér kézilabdázók háromszáz alkalommal vették be az ellenfelek hálóját. A házi góllövőlistát az ukrán válogatott Olha Nyikolajenko vezeti 62 góllal, a további sorrend: Szekeres 49, Bódi 41, Kelemen 35, Tóth K. 26, Cifra 25, Takács 17, Szögi 11, Rácz 10, Gávai 8, Kovács A., Kocsis 6-6, Laluska 3, Tóth Zs. 1.

beol.hu

Forrás: http://www.beol.hu/cikk/270952

Szólj hozzá elsőként!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz!
(Vagy regisztrálj!)További hírek

2014. november 30., 10:48

Az olasz válogatott a Hódosban

December 5-én 17:30-kor az olasz válogatottal játszik edzőmérkőzést a DVSC. Tovább...

2014. november 21., 20:58

Nagy csatában sikerült győzni

A DVSC hatalmas küzdelemben, háromgólos félidei hátrányból fordítva szerezte meg a két pontot, és ezzel megerősítette helyét a középházban. Tovább...

2014. november 20., 16:01

Újabb fontos mérkőzés

Pénteken ismét egy közvetlen rivális látogat a Hódosba. A Mosonmagyaróvár legyőzése kulcsfontosságú, ha a Loki az alapszakaszt a legjobb nyolc között szeretné zárni. Tovább...

2014. november 13., 10:39

Szima Gábor a DVSC támogatói között

Péntek délután sajtótájékoztató keretében mutatkozik be a klub legújabb szponzora, az ifj. Szima Gábor érdekeltségébe tartozó debreceni Grand Casino. Tovább...

2014. november 12., 20:37

Közel volt a bravúr

Nagy küzdelmet, sok hibát és helyenként őrült rohanást hozott a Balaton-parti kiruccanás. Az utolsó percig nyílt mérkőzésen a DVSC végül alulmaradt a Siófokkal szemben (30:28). Tovább...