DVSC kézilabda

2013. február 6., 20:03

Tisztességgel helytálltunk

A BL-ben is remeklő Fradi ellen bebizonyították a lányok, hogy több van bennük, mint amit az utóbbi időszakban produkáltak.

A Valcea elleni idegenbeli siker után érkezett Debrecenbe az FTC, s Elek Gábor igyekezett beosztani játékosai erejét. A Loki bátran, nagy akarattal harcolt, ám rengeteg hiba csúszott a támadójátékba. A hibákat pedig megbüntette a jó erőkből álló ellenfél, amelyben Dajka Bettina volt a vezéregyéniség. Számunkra azonban sokkal fontosabb, hogy a sérülése után visszatérő Karalyos Orsi támadásban és a védelemben is remekelt, most derült ki, hogy Solya mennyire hiányzott a csapatból az elmúlt hónapokban.

A szoros első félidő után Elek Gábor előhúzott néhány ászt a kispadról, elhúzott a Fradi, ám a mieinkben volt tartás, sikerült újra megközelíteni a riválist. Sajnos, amikor igazán közel kerülhettünk volna a zöld-fehérekhez mindig becsúszott egy hiba, így nem lett izgalmas a hajrá, ám a csapat küzdőszellemét és játékát így is vastapssal jutalmazta a debreceni közönség.

DVSC-FÓRUM-FTC-RAIL CARGO HUNGÁRIA 24-30 (12-15)

Debrecen, 1200 néző. V: Kisfalvi, Péli

DVSC: LAJTOS - Slakta 2, Karnik Sz., KARALYOS 6, , Siska 2, Dakos 2, Simsik 1. Cs: HERR A. 5 (3), Vörös B. 2 (1), BOHUS-KARNIK M. 4, Láng. Edző: Bíró Imre

FTC: PASTROVICS - SUCH 4, Szucsánszki 3, DAJKA 7 (3), Cifra 3, Deáki 1, Szarka A. 1. Cs: Abramovics (kapus), Szamoránsky P. 2, TOMORI 4, Pena 3, LUKÁCS V. 2. Edző: Elek Gábor

Kiállítások: 4, ill. 14 perc

Hétméteresek: 4/3, ill. 3/3

Az eredmény alakulása. 6. p.: 1-4. 14. p.: 5-7. 25. p.: 10-12. 36. p.: 13-19. 44. p.: 17-20. 55. p.: 21-27.

MESTERMÉRLEG

Bíró Imre: - Megtisztelő volt egy BL-ben menetelő csapat ellen játszani, igyekeztünk felnőni a szintjükhöz. Örülök Karalyos Orsi eredményes visszatérésének, a támadójátékunkon és a védekezésünkön is sokat lendített.

Elek Gábor: Elértük a célunkat, hiszen megszereztük a két pontot, s eközben több kulcsjátékost is sikerült pihentetni. Ehhez gratulálok a lányoknak!

27 hozzászólás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz!
(Vagy regisztrálj!)Attila!
Legyél szíves beírni Bálint Rékát a cserék közé!
Köszi!
Itt lentébb a hetesek számát is kifogásolták mások!

G. A. 2013. február 14., 16:45

Kedves Handball!!! Igen dicsérd csak meg aki megérdemli!!!! Nézzünk már a dolgok mögé menyi melót fektetnek bele a lányok egyetlen gólba,meccsbe...Igenis megérdemlik a dicséretet......aki ezért a fejedet akarja az nem más mint egy sorsával, elégedetlen irigy ember!!!!

vágta 2013. február 11., 19:39

sanko....én nem tudom, mi is volt Nórinál. Megkérdezhettem volna, mert biztosan van az ismerettségi körömben olyan, aki adott volna infót. De nem akartam. Azt próbáltam elmondani, hogy az átlag szurkoló számára, a kifelé történő kommunikáció véleményes, lásd drbalpatakiistvan írását,aki az írott sajtóból értesült erről. És sokan vannak még ilyenek. Az, hogy Som Ildivel mi van, azért nem érdekli a közvéleményt, mert nem azt publikálták róla, hogy fegyelmezetlenség volt. Próbáljatok egyszer a laikus szurkoló szemével gondolkozni.

Egyébiránt, nem ő a kedvenc játékosom. De van nekem is egy olyan korú gyerekem, mint ő, és szoktam konzultálni vele is, hogyan látja, mert én már idősebb korosztály vagyok. Én nem gondolom, hogy a szakmai vezetés rosszat akart, de át kell gondolni néha azt is, kifelé ez hogyan jön le? Amikor én egy házat megtervezek, mielőtt bármit is csinálnék, megmutatom a családnak, a laikusnak. Képzelheted, mit mond a feleségem a konyhában, amikor süti a csülköt, én meg ott idiótáskodom. De kell, mert ő az utca népe, s nekik dolgozunk. Így van ez a sporttal is, az is kirakat.

Nekem mindig azt hánytorgatjátok fel, hogy dicsérem a játékost. Egyszer Nonót, aztán Nórit, Réka miatt a fejemet akarták venni, Gavallér Fanni miatt is hasonlóakat írtak, de volt rá eset, hogy az egész korosztály dicsérete miatt lett a "csodacsapat" jelző. Én is azt mondom, fel kéne már nőni, s meglátni, hogy mi is szándék, ami miatt írok valamit. Mert az sosem egy személy dicsérete, hanem egy elv, egy szisztéma, egy általános probléma, egy ötlet felvetése, példával.

handball 2013. február 10., 21:34

Utána kellene nézni a heteseknek is, mert Vörös Bettina is gólt dobott hetesből, miközben a kezilabdaeredmenyek.hu-n nincs beírva. Itt pedig eggyel több belőtt hetes van a góllövők között.

nemtom 2013. február 10., 18:59

Attila!
Az összeállításunkba írd már be Bálint Rékát, mert akkor hibásan megy be az archívumba ez a cikk.

G. A. 2013. február 10., 17:35

Talán le kellene írni mi történt, miért a bünti és akkor senki nem találgatna illetve venne védelmébe "BŰNÖSÖKET".
Ja és ez a mi csapatunk honlapja. Itt miért nem jelent meg a hír? Sőt mirt nem itt jelent meg előbb a hír?

Laci-papi 2013. február 9., 18:36

A kiszámolós játék Nórikára jött ki.
Nekem az volt a tapasztalatom, hogy bármilyen büntinél végig voltak sértve a játékosok, senki sem mondta azt, hogy na ezt megérdemeltem! Inkább ment a mutogatás, hogy a másik bezzeg...
Talán csak a 2009 végi dunaújvárosi mk-kiesés utáni kollektív büntit értették meg a csajok, csak a mikéntjével nem voltak kibékülve.

G. A. 2013. február 9., 12:48

handball! Ha "bár nem tudjuk, mi történt", akkor milyen alapon ítéled el a klubot? Miért gondolod törvényszerűnek, hogy ha valaki "saját nevelésű gyerek", az nem követhet el olyan hibát, ami ilyen komoly büntetést von maga után? Hol húznád meg a határt, amíg egy sportoló elmehet viselkedésben? Vagy aki neked szimpatikus, annak bármit elnézel? Szó nincs meghurcolásról.

sanko 2013. február 9., 11:17

Pár éve Bulath Anita felvette más egyesület mezét, miközben mi idegenben szurkoltunk csapatának, no az nem volt profi sportolóhoz méltó. Mégis, sokan kiálltak mellette.

Varsányi Nóri egy fiatal kislány, s bár nem tudjuk, mi történt, én mégis úgy gondolom, egy saját nevelésű gyerek ilyen jellegű meghurcolása elszomorító. Ezzel a döntéssel én semmilyen szinten nem azonosulok. Sajnos, azok, akik akkor a vérprofi sportoló érdekében szóltak, ma egy fiatal ügyében csendben vannak. Ha a Naplóban megjelenik egy ilyen cikk, az már nem a klub belügye többé, mert elindul a szurkolói fantázia, ami tudjuk, hogy végtelenül kegyetlen is tud lenni.

Múlt, tradíció, nevelés, pedagógiai módszerek - hajrá, LOKI!

handball 2013. február 9., 07:33

Meglepett a NAPLÓ 2013. febr. 8. pénteki, alábbi című cikke: "Varsányit száműzték az élvonalbeli csapattól" Ez nagyon ridegen hangzik. Az indoklásból nem tudtam meg, hogy valójában mi a büne. A későbbiek szerint: "....fegyelmi okokból kikerült az élvonalbeli csapat keretéből..."
Óhatatlanul is a kb. két évvel ezelőtti játékos eltávozások jutottak eszembe, amikor több mint 10 meghatározó játékos távozott a csapattól, részben személyi ellentétek miatt.
Feltételezem, hogy a "száműzés"-nek nem a megfélelmítés a mozgatója.Bízom abban, hogy a szakmai stáb megfontoltan cselekedett, hiszen egy tehetséges, fiatal játékos életében egy ilyen "megbélyegzés" sorsfordító lehet azzal együtt, hogy a csapat tagjait is feszélyezheti a munkában. Úgy gondolom, a DVSC jelen helyzetében csak nagyon indokolt esetben engedheti meg ilyen döntést.
Én at szeretném, ha a csapat, a szakmai stáb, multjához méltóan bánna a tehetséges fiataljaival, hiszen a bennmaradás érdekében szükség van egy Varsányi képességű játékosra. Nincs már idő a nevelésre, hiszen nem sok mérkőzés van hátra.
Azt is szeretném, ha az amúgy is kritikus helyzetben levő csapat nem fogyna el, hiszen akkor valóban indokolható lenne a gyenge szereplés, ami még összefogással, "huszáros" lendülettel, szerencsével korrigálható. Ellenkező esetben már nem lenne elég az "...irányvonal megmutatása..." (jan.16)

drbalpatakiistvan 2013. február 8., 23:12

Ez most telitalálat volt handball!!!

nemtom 2013. február 8., 08:32

Engem szeretnek, mert tudják, én is szeretetből és féltésből bántom őket. :) De ettől még jöhet persze semes :)

handball 2013. február 7., 22:36

Erről beszélek én is Handball!!!

KAPA 2013. február 7., 22:08

Tibi!
Vigyázz, Te is sms-eket fogsz kapni az érintettektől!

G. A. 2013. február 7., 21:59

Makai-Varsányi, Bálint, Karalyos, Dakos, Siska, Szilágyi. Nézzétek meg, hol tart ez a garnitúra ma. S hol tarthatna egy egészséges Lokiban? Vili bá kiabált velük... ma már nem teszi ezt. De látszik a fejlődés emiatt náluk? Igen, hátramenetben... Ez az igazi probléma.

handball 2013. február 7., 21:48

Ez nekem is feltűnt már egy ideje....hová lett a Tavalyi Siska aki ontotta gólokat, aki magabiztos volt!! Tényleg csak árnyéka önmagának...erőtlen gyenge bátortalan, pedig neki kellene húznia a szekeret, mert minden adottsága meg van/meg volna hozzá!!

KAPA 2013. február 7., 21:09

Mondja már meg valaki,hogy Pálmával mi van????? Sokat fogyott,gyege,erötlenek a lövései,alig bir futni a tegnepi meccs kb 15 percében már alig kapott levegöt,,,,,,???????

vágta 2013. február 7., 16:02

Itt sem stimmel valami:
- HERR A. 5(3), Vörös B. 2(1)
- Hétméteresek: 4/3.
Szerintem 5/4 lehet, Vörös hetesét a szövetség honlapja is elfelejtette valahogy. Pedig az szép volt!

blianhun 2013. február 7., 14:40

Attila, vagy Gyuri (bácsi)!
Akinek hozzáférése van a cikkhez, írja már be a cseréinkhez Bálint Rékát!
Köszi!

G. A. 2013. február 7., 14:00

Bocs Gyuri... :D

K. Zsolti 2013. február 7., 13:45

Én meg nem vagyok "bácsi".
De ami a lényeget illeti, a tegnapi hozzáállással, plusz egy jó Kudor Kittivel elérhető lesz a bennmaradás. Én csak azt kérem: ne dorongold le a csapatot akkor, amikor nem érdemli meg. Hidd el, a jó szónak is van ereje. De sajnos a rossznak is...

hajrá 2013. február 7., 10:40

Gyuri bácsi, én nem vagyok egy negatív ember, inkább reálisan próbálom nézni a helyzetet. Remélem, történik valami csoda, és valahogy kínkeservesen kiharcoljunk a bennmaradást..aztán történik egy újabb csoda, és lesz ismét normális csapatunk.

K. Zsolti 2013. február 7., 10:30

Tudatlanként kérdezem: valaki elmagyarázná, hogy a heteseket lövő játékosunk miért van kiemelve?

sanko 2013. február 7., 09:07

Viszont ennél negatívabbat sem lehetne. Azt vártad a mai naptól, hogy gólarányt javítunk a Fradi ellen, amelyiknek a "második sorában" egyébként mégis lőtt négyet Tomori, hármat Szucsánszki és hármat Pena. Ami pedig a "halálközeli állapotot" illeti, ilyenkor két dolgot lehet tenni: megpróbálni segíteni a bajban, vagy tisztítóba adni a fekete öltönyt. Ne haragudj meg érte, mi néhányan az előbbit választjuk...

hajrá 2013. február 6., 22:29

Ja, még annyi, hogy lehet itt butítani a népet, hogy a "Valceat legyőző" Fradi ellen helytálltunk, csak annyi ezzel a baj, hogy az a Fradi, amelyik legyőzte a szőröstalpúakat, egy percet nem játszott ma együtt...

K. Zsolti 2013. február 6., 22:25

A mai meccsről, meg a klubot körülvevő halálközeli állapotról ennél szebbet nem is lehetett volna írni...jó lenne, ha végre megkondulnának a vészharangok, mert kurva nagy gáz lesz. A lényeg az: esélyünk nem volt 1 percig sem a Fradi második sora ellen..ennyi..

K. Zsolti 2013. február 6., 22:16

Hibás az összeállításunk, mert Bálint Réka is játszott.
Ültek a padon: Makai, Pál E., Mikula, Marincsák

G. A. 2013. február 6., 21:43

További hírek

2014. november 30., 10:48

Az olasz válogatott a Hódosban

December 5-én 17:30-kor az olasz válogatottal játszik edzőmérkőzést a DVSC. Tovább...

2014. november 21., 20:58

Nagy csatában sikerült győzni

A DVSC hatalmas küzdelemben, háromgólos félidei hátrányból fordítva szerezte meg a két pontot, és ezzel megerősítette helyét a középházban. Tovább...

2014. november 20., 16:01

Újabb fontos mérkőzés

Pénteken ismét egy közvetlen rivális látogat a Hódosba. A Mosonmagyaróvár legyőzése kulcsfontosságú, ha a Loki az alapszakaszt a legjobb nyolc között szeretné zárni. Tovább...

2014. november 13., 10:39

Szima Gábor a DVSC támogatói között

Péntek délután sajtótájékoztató keretében mutatkozik be a klub legújabb szponzora, az ifj. Szima Gábor érdekeltségébe tartozó debreceni Grand Casino. Tovább...

2014. november 12., 20:37

Közel volt a bravúr

Nagy küzdelmet, sok hibát és helyenként őrült rohanást hozott a Balaton-parti kiruccanás. Az utolsó percig nyílt mérkőzésen a DVSC végül alulmaradt a Siófokkal szemben (30:28). Tovább...